Dren Za Tren

Raw barovi u 2 varijante

Znam da na internetu postoji bezbroj recepata za sirove barove i nekako nikad ne znate za koji da se odlučite. E pa do ovog recepta se došlo isprobavanjem i kombinovanjem nekoliko njih i zato je upravo on najbolji i za njega treba da se odlučite 😉

Najveća prednost ovih barova je to što se prave od svega 5 sastojaka, prirodno su zaslađeni, dakle ne sadrže prerađeni šećer a ukus je savršen! Obećavam da ako ih probate, sledeći put kada budete imali slatku krizu, ješće vam se zdravi sirovi barovi a ne neka kupovna čokoladica. Odlični su i za put samo pazite da ih stavite u aluminijumsku foliju jer će početi da se lepe kada su dugo van frižidera.

Ovde ćete naći 2 varijante, u zavisnosti od toga da li više volite kikiriki ili badem ukus (meni na primer ne prija kikiriki pa pravim sa bademima a vi izaberite vašu verziju).

Od sastojaka će vam biti potrebno:

  1. Sveže urme – 25 komada
  2. Kikiriki ili badem puter – 120g
  3. Sušene brusnice – 100g
  4. Peceni neslani kikiriki ili badem – 60g
  5. Ovsene pahuljice – 60g

Postupak:

  1. Urme potopite u vruću vodu i ostavite sa strane nekih 15ak, 20 min kako bi omekšale.
  2. Za to vreme napravite kikiriki ili badem puter, a recept za to možete naći ovde (naravno da možete i kupovni da stavite ali stvarno nema potrebe, jako se brzo i lako pravi)
  3. U blender stavite urme, kikiriki/badem puter, sušene brusnice, kikiriki/badem i ovsene pahuljice. Ja sam stavila polovinu količine svake namirnice jer je blender malo manji pa da bi moglo sve lepo da se sjedini. Postupak sam, naravno morala 2 puta da ponavljam, ali ako imate neki veći blender, slobodno sve stavite odjednom. Obavezno kašikom pokupite sve sastojke po ivicama. Sve treba da se sjedini ali nemojte previše dugo da blendate kako bi kikiriki/badem ostao u komdićima (lepo je kad zagrizete da ima poneki krckavi momenat 🙂 ).
  4. Kada se masa sjedinila, izvadite iz blendera i prebacite u pleh koji ste prethodno obložili providnom folijom. Rastanjite (možete prstima da utapkate) na debljinu prsta u plehu i prekrijete providnom folijom,
  5. Pleh stavite u zamrzivač na 2h i nakon toga isecite barove, spremni su za serviranje.

 

Čuvaju se u frižideru i mogu stajati i do 10 dana ali sumnjam da će ikome potrajati duže od 2.

Uživajte u zdravoj užini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *