Dren Za Tren

Oliva

Treći po redu review, ovog puta veganski i vegetarijanski restoran – Oliva.

Lokacija:

Omladinskih brigada 86 / West 65 / Airport City Beograd

Tip mesta

Prijatan i lepo uređen restoran u ušuškanom West-u 65. Ima i svoju bašticu sa par stolova koja je prijatna tokom leta, ali unutra je nekako lepše, ima dušu 🙂

Društvene mreže:

Facebook i instagram 

Sajt:

https://www.restoranoliva.com/

Cene:

Srednje, zavisi šta naručite. Doručak i predjela su do 500 din, dok se obrok salate i glavna jela kreću od oko 700 do 1700 din (riba je naravno najskuplja). Veganska jela i paste su oko 600, 700 din, dok su deserti oko 400 din. Cene detaljno možete pogledati na sajtu gde je predstavljen ceo meni i ostavljam vam link ovde.

Jela

Svašta sam od jela ovde probala, doduše nisam vam sve slikala ali mogu da kažem da je sve stvarno bilo odlično. Zgodna mi je i njihova lokacija jer radim blizu pa kad ne stignem da kuvam, oni su mi prva stanica. Još jedna sjajna stvar je što saradjuju i sa Wolt-om, tako da kad je gužva na poslu, donesu mi klopu za manje od 30 min.

Najčešće jedem jela iz vege kutka (uglavnom sam vam to i slikala), a često i ribu, prave je u jako interesantnim komabinacijama. Deserti su im takođe sjajni, moj favorit je urma punjena bademom u crnoj čokoladi, a kad mi treba ozbiljan slatkiš, odlučim se za veganski brownie sa heljdinim brašnom. Bukvalno se topi u ustima, nema šećera, nema mlečnih proizvoda, stigne vruć i uz njega dobijete ledeni sorbet od maline koji je pravljen isključivo od malina i malo vode. Raj.

Ispod vam stavljam moje favorite.

Burger od spanaća na spelti sa bukovačom

Ovaj burger deluje lagano ali vas baš lepo zasiti. Hleb je preliven maslinovim uljem i ima razne neke semenke u sebi. Sos u činiji je veganski majonez a ako niste vegan, opcija je i pavlaka koja se odlično slaže. Pored ovog burgera sam probala i onaj od speltinih klica i baš je ukusan, s tim što je ovo zdravija varijanta (taj drugi je u klasičnoj lepinji)

Tofu kebab

Tofu kebab je veganski ražnjić od mariniranog tofu sira u soja sosu i povrća. Sve se izgriluje i fino zapeče (ovo što vam deluje kao da je izgorelo je zapravo zapečeni soja sos pa ima malo jaču boju). Kao prilog dobijete pirinač sa slatko-ljutkastim sosom. Kompletan obrok.

Punjeni avokado

Punjeni avokado je jedan od potpisnih jela restorana i zaista ga nisam viđala na drugim mestima. Avokado je punjen mešavinom crnog pirinča, povrća i soja sosa, dok kao prilog dobijete mini sendviče na speltinom hlebu sa namazom koji mi najviše liči na humus, i ovim lepim voćkicama kao dekoracijom. Tu je i začinjena, blago obrađena šargarepa, da upotpuni ceo doživljaj.

Prilog punjenog avokada

Da predjemo na slatko…

Veganski brownie od heljdinog brašna

Na slici iznad već pomenuta divota od brownija koju morate da probate. Ovaj sorbet od malina koji vidte u pozadini je njam i sam za sebe da ga jedete ali zajedno sa čokoladnim brownijem, kombinacija iz snova.

Ono što mi je posebno bilo slatko je piće iznenadjenja 🙂 U pitanju je zapravo neko vino koje vlasnik donese sa puta u veoma malim i ograničenim količinama, tako da u većini slučajeva nećete dobiti 2 puta isto piće.

Topla preporuka da posetite dragu mi Olivicu, a onda pišite, da delimo utiske.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *