Dren Za Tren

Najčokoladniji kolač bez čokolade

Za sve ljubitelje čokolade, bajdera, brownies-a, pralina i slatkiša uopšte (mislim da sam upravo obuhvatila sve ljude na svetu 🙂 ), jedan recept za kolač bez trunke šećera, brašna i mlečnih proizvoda a toliko bogatog i punog ukusa da dok ga jedete, bukvalno nećete moći da poverujete da je na sve to sirov, postan i zdrav.

Sinoć sam imala goste, pravila sam im Dren za tren večeru tako da je sve bilo zdravo pa je i kolač morao da se uklopi u temu večeri, a ovaj je apsolutno premašio očekivanja. Vreme pripreme je, verovali ili ne manje od 30 min.

Sastojci koji idu su sledeći:

 1. Orasi – 100g
 2. Pečeni bademi – 100g
 3. Pečeni lešnici – 100g
 4. Brazilski orah – 100g
 5. Kakao – 3 kašike + 4 za glazuru
 6. Med – 7,8 kašika + 3 za glazuru
 7. Kokosovo ulje – 3 kašike + 4 za glazuru

Postupak:

 • U blenderu sameljete orahe, bademe, lešnike i brazilski orah. Ja namerno nisam htela skroz sitno da bude kako bi bilo krckavije.

 

 • U ovu smesu dodajte kako, kokosovo ulje i med i sve dobro izmešajte. Ja sam na kraju rukama mešala jer je med dosta teško dobro umešati kašikom. Delovaće vam sipkavo ali ne brinite, sve će se to lepo utapkati u kalup i kasnije stegnuti u frižideru. Ako procenite da neće moći da se “utaba”, slobodno dodajte još malo kokosovog ulja.

 • Uzmete neku posudu ili kalup ako imate (moja je bila staklena posuda veličine 20×20 cm ali to zavisi koje debljine želite da bude kolač, moj je bio debljine prsta ili malo jače ali ako hoćete tanju varijantu, samo uzmite veću posudu), obložite ga pek papirom (kako biste kasnije lakše izvukli kolač) i rukama rasporedite smesu ravnomerno, koliko god je to moguće.

 • Napravite glazuru na sledeći način: pomešate kakao med i kokosovo ulje i stavite sve na tihu vatru par minuta, da se otopi i lepo sjedini.
 • Kada je glazura gotova, samo je prelijete preko kolača i ubacite u frižider ili friz ako vam treba da se brže stegne. Ja sam ga držala u frižideru nekih 3h ali mislim da je i 2 sasvim dovoljno da se fino stegne.
 • Kada ga izvadite, samo uhvatite pek papir i izvucite kolač iz posude, isecite ga na kocke i spreman je za uživanje.

Prijatno!

 

1 thought on “Najčokoladniji kolač bez čokolade”

 1. Pingback: Mafini sa kakaom i kurkumom – Dren Za Tren

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *