Dren Za Tren

Losos u soja sosu sa crnim susamom

Za ovaj losos recept vam treba 5 sastojaka i 15 minuta. A uz sezonsku salatu imate kompletan ručak 🙂

Meni je ranije spremanje ribe bilo bauk. Mislila sam da je ultra komplikovano, a još kad pomislim na čišćenje ribe, u startu odustanem. Naravno da ne morate vi da čistite ribu i naravno da o tome nisam razmišljala, nego je samo nisam uzimala u obzir kad je spremanje obroka u pitanju tako da sam je jela isključivo kad odem kod mojih na ručak ili u restoranu.

Pritom oboožavam ribu, čak je volim više od mesa i čini mi se da bih na svoj hrani iz mora mogla da živim do kraja života. Dakle zaključujete da sam bila u zabludi, riba može vrlo lako i brzo da se spremi, a pritom i bolje nego u velikom broju restorana. Ovo sam inače otkrila tokom svog “21 Dan programa” za koji i dalje možete kupiti knjigu preko mog linka i time ostvariti popust od 20% (ako nekoga zanima, ostavljam vam uputstvo ovde).

Za vas sam ovog puta odabrala lososa jer znam da je to riba koju većina ljudi voli a isto tako sam svesna i da nisu svi ljubitelji ribe, tako da je ovo najsigurnija opcija za prvi put. Pritom garantujem da kada probate i vidite koliko je lako i ukusno, poželećete da jedete ribu mnogo češće 🙂

O prednostima omega 3 masnih kiselina znaju i vrapci na grani, tako da vas neću opterećivati tim informacijama ali bitno je da znate da ih losos u velikoj meri ima i da je zbog toga izrazito zdrav za nas, a u isto vreme i veoma zasitan tako da će vas dugo držati sitim nakon obroka.

Za ovaj jednostavan recept trebaće vam:

  • filet lososa (znači ne šnicla) – oko 200g
  • Maslinovo ulje – 1 kašika
  • Soja sos – 1 kašika
  • Crni susam – 1 kašičica (u suštini može i običan)
  • Krupna morska so za posipanje

Postupak – ovo je lepota:

  • Uključite rernu da se greje na 180° C
  • Za to vreme operete filet lososa, osušite ga ubrusom i stavite na pleh obložen pek papirom
  • Prelijete losos sa svih strana prethodno pomešanim maslinovim uljem i soja sosom, i pospete crnim susamom i krupnom morskom solju

  • Pečete nekih 13-15 min, zavisi od debljine fileta

To je to, pored napravite neku lepu mešavinu zelenih salata ili dodate neki prilog poput  kuvanog pirinča ili kinoe i imate kompletan obrok.

Uživajte u ovom obroku i pišite mi kako vam se svidelo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *